Πρόγραμμα 12 ημερών Γέρακας Μονεμβασίας

Ταξίδι στα χρώματα, στα παιχνίδια του φωτός με το νερό, στον χρόνο, σε μια από τις ωραιότερες, αλλά ακόμα σχεδόν άγνωστες (ευτυχώς!) γωνίες της Ελλάδας, στη Νοτιοανατολική άκρη της Λακωνίας – και πιο συγκεκριμένα, στο παράξενο φιορδ του Γέρακα, ίσως το πιο κρυφό φυσικό λιμάνι της Μεσογείου, που αποτελεί ταυτόχρονα έναν σπάνια ομορφιάς υγροβιότοπο μεγάλου οικολογικού ενδιαφέροντος.

Τα τελευταία χρόνια ο Γέρακας απέκτησε βέβαια μια κοσμοπολίτικη φήμη και έγινε ένας από τους αγαπημένους προορισμούς πολλών, μικρών και μεγάλων ιδιόκτητων σκαφών. Ωστόσο, οι σύντομες επισκέψεις αυτής της μορφής δεν αλλοίωσαν τη φυσιογνωμία του, ούτε μπόρεσαν να ακουμπήσουν την ενδοχώρα του, που είναι η λιμνοθάλασσα στην οποία καταλήγει ο θαλάσσιος διάδρομος που από την μυστική είσοδο του λιμανιού, κάτω ακριβώς από το αρχαίο κάστρο του Ζάρακα, προεκτείνεται προς τα μέσα, σαν ποτάμι που κυλάει προς την πηγή.

Τα πολλά λόγια είναι φτώχια λένε πάντα όσοι εξακολουθούν να πιστεύουν ότι «το λακωνίζειν εστί φιλοσοφείν», ούτε ο τόπος, ούτε ο χώρος φιλοξενίας των συναντήσεων – σεμιναρίων ευζωίας και ευψυχίας που οργανώνουμε κάθε χρόνο στο Porto-Cadena  για λίγους και εκλεκτούς συμμετέχοντες (10-15 άτομα/ομάδα), δεν χρειάζονται μια στομφώδη διαφήμιση. Λίγες εικόνες όμως, από φωτογραφίες που έχουν τραβήξει κατά καιρούς οι φίλοι και επισκέπτες, αρκούν πιστεύουμε για να δώσουν τα τεκμήρια των όσων ισχυριστήκαμε πιο πάνω.  

 

Πρόγραμμα

Το Πρόγραμμα έχει διάρκεια 12 ημέρες:  Δευτέρα με Παρασκευή της 2ης εβδομάδας. Η πρώτη και η τελευταία ημέρα (δηλαδή η 1η Δευτέρα και η 2η Παρασκευή) αφιερώνονται  εξ’ ολοκλήρου στις μετακινήσεις. Οι υπόλοιπες 10 ημέρες κατανέμονται στις δραστηριότητες του προγράμματος ως εξής:

 

1η Εβδομάδα

 

Δευτέρα

Άφιξη στο Γέρακα Λακωνίας

 

Τρίτη έως Παρασκευή

Πρόγραμμα Body & Soul Experience 6 ώρες ημερησίως 3 ώρες το πρωί / 3 ώρες το απόγευμα

Η κάθε συνεδρία διαρκεί 1,5 ώρα.

 

Σάββατο και Κυριακή

2 ημερήσιες εκδρομές σε Αρχαιολογικούς Χώρους, και Τοποθεσίες ιδιαίτερου Φυσικού Κάλλους και Ενδιαφέροντος της Περιοχής της Νοτιοανατολική Λακωνίας (Πελοπόννησος)  

(Ενδεικτικά: Μυστράς, Κάστρο Μονεμβασίας, Σπήλαιο Καστανιάς, Ελαφόνησος)

 

Τις δυο ημέρες των εκδρομών τα προγράμματα Body & Soul Experience διαφοροποιούνται ελαφρώς.

 

2η Εβδομάδα

 

Δευτέρα έως Πέμπτη

Πρόγραμμα Body & Soul Experience 6 ώρες ημερησίως 3 ώρες το πρωί / 3 ώρες το απόγευμα

 

Παρασκευή

Αναχώρηση

 

Διαμονή

Η διαμονή είναι εξασφαλισμένη στο Porto-cadena, στο Λιμάνι του Γέρακα, σε σύγχρονες, παραδοσιακού τύπου κατοικίες (τζάκι, internet, κλιματισμός κλπ.), οι οποίες μπορούν να φιλοξενήσουν έως και τέσσερα άτομα η κάθε μία.

www.porto-cadena.gr

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχει Κέντρο Υγείας με δυνατότητα νοσοκομειακής περίθαλψης σε απόσταση 25 περίπου χιλιομέτρων από το Γέρακα.

Υπάρχει υπηρεσία ταξί στην περιοχή.

  Κόστος

     
Οι τιμές συμμετοχής [1] στο Πρόγραμμα 12 ημερών ανά άτομο έχουν ως εξής:

 • Διαμονή σε δωμάτιο για τρία ή περισσότερα άτομα: 2.500 ευρώ
 • Διαμονή σε δωμάτιο για δύο άτομα: 2.750 Ευρώ
 • Διαμονή σε μονόκλινο δωμάτιο: 3.100 Ευρώ

 

Στην τιμή περιλαμβάνονται :

 • 3 ώρες ημερησίως (1,5 ώρα το πρωί και 1,5 ώρα το απόγευμα) συνεδρίες ομαδικής συμβουλευτικής, αυτοανάπτυξης και ψυχικής ανάτασης (Soul experience)
 • 3 ώρες ημερησίως (1,5 ώρα το πρωί και 1,5 ώρα το απόγευμα) συνδυασμένο πρόγραμμα σωματικής ευεξίας pilates ή/και χοροθεραπεία ή/ και yoga (Body experience) 
 • 11 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Porto-cadena
 • Πλήρης διατροφή (πρωινό, γεύμα, δείπνο) [2]
 • Μετακίνηση από Αθήνα (αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος) προς Γέρακα και από Γέρακα προς Αθήνα (αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος)
 • Μία ημερήσια εκδρομή (Σάββατο) σε αξιοθέατα, αρχαιολογικούς χώρους και κοντινούς προορισμούς 
 • Συνοδός security καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος

ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ Η ΚΡΑΤΗΣΗ ΣΥΝΟΔΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΠΟΣΟΥ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 3 ΜΗΝΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ, ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΕΚΠΤΩΣΗ 10%

 

[1] Δήλωση Συμμετοχής και Κράτηση 30% προκαταβολή.

2 Τις δύο ημέρες των εκδρομών (Σάββατο & Κυριακή) παρέχονται μόνο πρωινό και δείπνο.

 

 

  Διατροφή

Η διατροφή περιλαμβάνει 3 γεύματα (πρωινό, μεσημεριανό γεύμα και δείπνο).


Το πρωινό θα σερβιριστεί στους χώρους του ξενοδοχείου, ενώ για το μεσημεριανό γεύμα και το δείπνο, το Anima Travelling εξασφάλισε τη συνεργασία της πιο διάσημης γαστρονομικής μονάδας στην περιοχή, η οποία συνορεύει με το Porto-Cadena και ειδικεύεται στη μεσογειακή κουζίνα (συνιστάται από τον ταξιδιωτικό σύμβουλο) . Όλα τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται είναι από τοπικές καλλιέργειες βιολογικής προέλευσης, ενώ τα ψάρια και τα θαλασσινά είναι φρέσκα και αλιεύονται από τους ίδιους τους ιδιοκτήτες του εστιατορίου «Διαμαντής».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η γη της Λακωνίας είναι γνωστή από τα αρχαία χρόνια για την ποικιλία των βοτάνων της, το ελαιόλαδο, τα πορτοκάλια, τα λεμόνια, τις ντομάτες και τα γαλακτοκομικά προϊόντα που προέρχονται από τοπικές εκμεταλλεύσεις.

Το εστιατόριο''Diamantis'' μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες των Vegetarian, των Lacto vegetarian, των Flexitarian (Pescetarian & Pollotarian), των vegan και των raw vegan.

Ετικέτες: Διατροφή, Γαστρονομία, Βιολογικά, Vegan, Χορτοφάγους.

  Συνεργάτες

 • Υπεύθυνη Προγράμματος Προσωπικής Ανάπτυξης και Ψυχολογικής Ανάτασης (Soul Experience):Ευγενία Σαρηγιαννίδη http://www.psy-counsellors.gr/
 • Υπεύθυνη του Προγράμματος Σωματικής Ευεξίας (Body Experience): Ναταλί Μενεγάτουhttp://www.thesecretplace.gr/
 • Υπεύθυνη για τη διαμονή και τη φιλοξενία: Σταυρούλα Τσαβάλα - http://www.portocadena.gr/ 

 

 

0
0
0
s2sdefault

ΚΡΑΤΗΣΗ

Επικοινωνήστε μαζί μας

Πινδάρου 5, 10681, Αθήνα
+30 210 5544371