Γέρακας Μονεμβασιά

Ένα ταξίδι στα χρώματα, η αλληλεπίδραση του φωτός και του ύδατος και ο χρόνος, σε μια από τις ωραιότερες, αλλά μέχρι τώρα ανεξερεύνητες (ευτυχώς!) Γωνιές της Ελλάδας, στη νοτιοανατολική γωνία της Λακωνίας, συγκεκριμένα στο περίφημο φιόρ του Γέρακα, το πιο κρυφό φυσικό λιμάνι της Μεσογείου, που αποτελεί ταυτόχρονα έναν σπάνια ομορφιάς υγροβιότοπο μεγάλου οικολογικού ενδιαφέροντος.
Τα τελευταία χρόνια, ο Γέρακας απέκτησε βέβαια μια κοσμοπολίτικη φήμη και έγινε ένας από τους αγαπημένους προορισμούς πολλών, μικρών και μεγάλων ιδιόκτητων σκαφών. Ωστόσο, αυτές οι σύντομες επισκέψεις δεν αλλοίωσαν την φυσιογνωμία του, ούτε μπόρεσαν να ακουμπήσουν την ενδοχώρα του, που είναι η λιμνοθάλασσα στηνοποία καταλήγει ο θαλάσσιος διάδρομος που από την μυστική είσοδο του λιμανιού, κάτω ακριβώς από το αρχαίο κάστρο του Ζάρακα, προεκτείνεται προς τα μέσα, σαν ποτάμι που κυλάει προς την πηγή.
Τα πολλά λόγια είναι φτώχια λένε πάντα όσοι εξακολουθούν να πιστεύουν ότι «το λακωνίζειν εστί φιλοσοφείν», ούτε ο τόπος, ούτε ο χώρος φιλοξενίας των συναντήσεων – σεμιναρίων ευζωίας και ευψυχίας που οργανώνουμε κάθε χρόνο στο Porto-Cadena  για λίγους και εκλεκτούς συμμετέχοντες (10-15 άτομα/ομάδα), δεν χρειάζονται μια στομφώδη διαφήμιση. Λίγες εικόνες όμως, από φωτογραφίες που έχουν τραβήξει κατά καιρούς οι φίλοι και επισκέπτες, αρκούν πιστεύουμε για να δώσουν τα τεκμήρια των όσων ισχυριστήκαμε πιο πάνω.

 

Διαμονή

Η διαμονή εξασφαλίζεται στο Porto-Cadena στο λιμάνι του Γέρακα, σε σύγχρονες κατοικίες παραδοσιακού τύπου (τζάκι, internet, κλιματισμό κλπ.), που μπορούν να φιλοξενήσουν έως και τέσσερα άτομα.

www.porto-cadena.gr

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχει Κέντρο Υγείας ικανό να προσφέρει νοσοκομειακή περίθαλψη σε απόσταση περίπου 25 χιλιομέτρων από τον Γέρακα. Υπάρχει υπηρεσία ταξί στην περιοχή.

 

Ετικέτες: Φιλοξενία, Διαμονή, Ξενοδοχείο

Υπάρχουν 2 προγράμματα, τα οποία είναι διαθέσιμα για το 2018:

                1) Πρόγραμμα Γέρακας 7 ημερών

                2) Πρόγραμμα Γέρακας 12 ημερών

 

 

 

 

0
0
0
s2sdefault

ΚΡΑΤΗΣΗ

Επικοινωνήστε μαζί μας

Πινδάρου 5, 10681, Αθήνα
+30 210 5544371