Body Experience

   

Τα συναισθήματα της Ηρεμίας, της εσωτερικότητας, της ψυχικής ανάτασης  και της ελευθερίας είναι διάχυτα, όπως το νερό στον βυθό της θάλασσας. Σημείο έμπνευσης, έκφρασης και αναζήτησης.

Στο πρόγραμμα που προσφέρει το Anima Travelling είναι ευπρόσδεκτοι όλοι όσοι ενδιαφέρονται να απελευθερωθούν από πόνους σωματικούς και ψυχικούς, όσοι θέλουν να εξελιχθούν πνευματικά, αλλά και όσοι θέλουν να αποκτήσουν ή να διατηρήσουν ένα όμορφο και αρμονικό σώμα, δυνατό και ευλύγιστο μαζί και πάνω απ’ όλα υγιές.

Με καθοδηγητή τον δάσκαλο, οι μαθητές αυτών των σεμιναρίων θα βαδίσουν στο μονοπάτι της εσωτερικής συνειδητότητας.

Μέσα από το σώμα του, ο κάθε συμμετέχων, θα παρατηρήσει τον εαυτό του: Το σώμα σε στάση, το σώμα σε κίνηση, η συμμετρία του, η ευθυγράμμισή του, η αναπνοή, η δυνατότητα συγκέντρωσης, ο συγχρονισμός των κινήσεων, η ροή της ενέργειας, η αίσθηση που του γεννάει το σώμα του ή ορισμένες περιοχές του σώματός του.

Στο σωματικό επίπεδο, η δουλειά θα είναι πιο προσωπική. Έτσι, το άτομο θα προετοιμάζεται, ώστε να συμμετέχει πιο αποτελεσματικά στην ομάδα. Έχει μία περίοδο εσωτερικής «τακτοποίησης» πριν να γίνει αναπόσπαστο μέρος της ομάδας.


Αρχικά, επικέντρωση στην παρατήρηση του σώματος και της κίνησης που παράγει το σώμα (και όχι που εκτελεί).Με την έννοια ότι «είμαι σώμα» και όχι «έχω σώμα». Άρα, η εξωτερική κίνηση είναι αποτέλεσμα, προέκταση της εσωτερικής κίνησης του σώματός μας, του ψυχοτόνου μας, της κίνησης δηλαδή που παράγεται αβίαστα, που βασίζεται σε μοτίβα κίνησης καταγεγραμμένα στο σώμα, ίσως πριν ακόμη δημιουργηθεί εξελικτικά ο σύνθετος σημερινός εγκέφαλος του ανθρώπου - και με αυτήν την έννοια, δεν εκτελείται η κίνηση, αλλά παράγεται αβίαστα και φυσικά (δεν μπλοκάρω τη ροηκότητά μου).

Πρόκειται για μία χορογραφία ασκήσεων, όπου πάντα θα υπάρχει αρχή, μέση και τέλος. Το κάθε μάθημα, αλλά και όλα τα μαθήματα μαζί, θα είναι έτσι δομημένα, ώστε οι συμμετέχοντες, με τρόπο βιωματικό, να ανοίξουν έναν κύκλο αναζήτησης και να κλείσουν τον κύκλο της επίγνωσης έχοντας κερδίσει την εμπειρία ενός όμορφου εσωτερικού ταξιδιού.


Τα μαθήματα απευθύνονται σε όλους, σε όλες τις ηλικίες, σε επαγγελματίες της κίνησης, σε ανθρώπους με πόνους, χρόνιους ή μη, σε ανθρώπους που γυμνάζονται η όχι, στην τρίτη ηλικία. Σε κάθε περίπτωση θα λαμβάνεται ιστορικό των συμμετεχόντων που θα εκδηλώνουν ενδιαφέρον συμμετοχής στο πρόγραμμα.


Η κάθε ημέρα θα ξεκινάει με μαθήματα σωματικής συνειδητοποίησης, όπου το σώμα θα ξυπνάει με επίγνωση και θα κλείνει πριν το δείπνο με μαθήματα 
αναζωογόνησης, απελευθέρωσης και χαλάρωσης. Τα μαθήματα θα διαρκούν 1,5 ώρα. Θα είναι ομαδικά. Θα κατευθύνονται λεκτικά από τον δάσκαλο ο οποίος αν χρειαστεί θα αγγίζει τους συμμετέχοντες προκειμένου να τους ευθυγραμμίσει ή να μαλακώσει κάποιες περιοχές (Touch corrections).

Σαν αποτέλεσμα, ο συμμετέχων θα αποκτήσει μία ουσιαστικότερη  επαφή με τον εαυτό του, προϋπόθεση για αληθινή έκφραση και πιο ισορροπημένες σχέσεις με τους άλλους, αλλά και ισορροπία, αρμονία, δύναμη, ευλυγισία και συγχρονισμό, συνεπώς, ένα σώμα πιο λειτουργικό, όμορφο και υγιές.

Οι δάσκαλοι που θα καθοδηγήσουν τα μαθήματα του τμήματος του προγράμματος body experience είναι πιστοποιημένοι δάσκαλοι πιλάτες ή γιόγκα ή χοροθεραπείας, έμπειροι δάσκαλοι με έμπνευση, βαθιές γνώσεις και αξιόλογες σπουδές.

Τα μαθήματα σωματικής επανεκπαίδευσης (body experience) διοργανώνονται από το Πιλάτες Στούντιο "Τhe Secret Place".


www.thesecretplace.gr

Σχετικά με τη yoga:

 

'' Η yoga είναι το ταξίδι του Εαυτού, προς τον Εαυτό, μέσω του Εαυτού '' - Bhagavad Gita.

 

Ο όρος yoga προέρχεται από τη σανσκριτική ρίζα '' yuj '', που σημαίνει ένωση. Η γιόγκα είναι η αρχαία επιστήμη της επίτευξης της αυτογνωσίας με απώτερο στόχο τη γνώση της αληθινής φύσης. Η πρακτική της yoga είναι ένα σύστημα τεχνικών ελέγχου του σώματος και του μυαλού μέσω της asana (στάσεις), της pranayama (ασκήσεις αναπνοής), της dharana (συγκέντρωση / εστίαση), της pratyahara (χαλάρωση / απόσυρση των αισθήσεων από εξωτερικά φαινόμενα). Ως εκ τούτου, η yoga προσεγγίζει το ανθρώπινο ον ως σύνολο- σώμα, νους, ψυχή- και μπορεί κανείς να βιώσει τα οφέλη της ακόμη και από την πρώτη συνεδρία. Ισχυρό, σταθερό και υγιές σώμα, ηρεμία, χαλάρωση, εστιασμένη σκέψη, σύνδεση με τον εσωτερικό Εαυτό.

 

0
0
0
s2sdefault

Σχετικά με το πρόγραμμα

Image
Image

ΚΡΑΤΗΣΗ

Επικοινωνήστε μαζί μας

Πινδάρου 5, 10681, Αθήνα
+30 210 5544371